NEVŞEHİR / ÜRGÜP - Ortahisar İlkokulu

Ortahisar İlkokulu

Adres
Hüseyin Galip Efendi Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Ortahisar Kasabası ÜRGÜP /NEVŞEHİR
Vizyon
Emsalleri arasında araç gereç donanımı, akademik başarı, olumlu öğrenci davranışı bakımından ilk sıralarda olan; sosyal aktiviteler yönünden zengin; temiz bir eğitim öğretim ortamı olan;Atatürk’ün bıraktığı mirasa sahip çıkan;vicdan ve sorumluluk sahibi nesiller yetiştirilmesine öncülük eden bir kurum olmak.
Misyon
Eğitime atılan ilk adımların başladığı bir kurum olarak, uygun öğrenme ortamlarında etik değerlere bağlı; kendimizi sürekli geliştirip bireysel farklılıkları dikkate alan, çözüm odaklı, soran-sorgulayan, güven duygusu gelişmiş insani değerleri yüksek öğrenciler yetiştirmek için varız.
Saatler
1.ders= 08:30-09:10 2.ders= 09:25-10:05 3.ders= 10:25-11:05 4.ders= 11:20-12:00 Öğle arası 5.ders= 13:00-13:40 6.ders= 13:50-14:30
Kaloriferli(katı yakıt)
Ulaşım
Kasabanın kendi dolmuşları ile Ürgüp -Nevşehir arası çalışan dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Ürgüp´ün 5 km batısında ve Nevşehir yolu yakınındadır. 1916 yılında kasaba olmuştur. Doğal güzellikleri ve tarihsel özellikleriyle ilgi çekici bir kasabadır. Kavak, İbrahim Paşa ve Ortahisar´ın içinde yeraldığı vadi Damsa çayı vadisine ulaşır. Bu vadinin Damsa çayı yakınları Üzengi deresi adını alır. Doğal özellikleri içme suyu, maden suları olan bir yerdir. Ortahisar´ın ortasında dev bir peri bacası olan bir kale vardır.
İle uzaklık:13km İlçeye uzaklık:5 km´dir
Dilimizin Zenginlikleri